lördag 31 januari 2009

Lördagsmeka

Förra fredagen så började växeln bak krångla. Antalet växlar hade krympt, det var som man hade skruvat in ”sidlägesskruven” mot ekrarna på bakväxeln. Släppte på vajern bak, allt var som det skulle. På dagen en vecka så skruvade jag loss kåpan på växelreglaget, där var felet!

Förra fredagen hade vajern frusit fast, för att få loss den under färd så växlade jag upp och ner. Då hade vajern ”skjutit” ut sig ifrån sitt lilla hål och börjat göra ett spår och kommit halvvägs. Utsticket av ändnippeln gjorde att ”vajertrumman” inte kan vridas runt utan tog i, därför mindre antal växlar.

Firade att alla 21 växlarna är tillgängliga så den hoppat upp i en soffa för posering utanför Ramnäs under ett pisstopp.

Såg att bakdäcket var dåligt när jag justerade växlarna då cykeln satt på mekstället. Läser man användaromdömen om Nokia dubbdäck på C-C så verkat de ha evigt liv trots många år av användande. Detta däck går i pension om två månader.

söndag 25 januari 2009

Mot våren!

Minsta sonen Victor har anlänt till Cambridge, pratade med honom strax innan han skulle kliva av bussen där. Kommer hem om ett halvår. Bodde tidigare fem minuter från Cykelcity i Lund. Undra om det finns några bra cykelaffärer i Cambridge som man kan skicka honom till?

Veckan har varit lite snöig om jag inte minns fel. Gladde mig åt mitt lyse i veckan så jag var tvungen att ta mörkerbilder med telefonen.


Hel och halvljus

Veckan fick inte den avslutnings som tänkts. Ganska vanligt men cyklingen brukar inte utebli. Har cyklat elva dagar på rad. Bestämde mig för att inte cykla i dag när jag såg hur ”supertösnön” lindades upp på kärrhjulet då jag hade ett fyspass med veden..

Ingen pudersnö……

lördag 10 januari 2009

Hängmörad

Efter att varit i stugan över nyår så känns det lite panik, inga mil blir rullade och dagarna går. Har kört onsdag-fredag till och från jobbet. Fredagarna slutar jag till lunch, då får man cykla i dagsljus. Kanske det som var felet för att benen blev riktigt möra på vägen hem. Tror att felet är att man trycker på extra då det är ljust för man står ju nästan still och det ser man inte i mörker. Då litar men mer på den inre ”kraftmätaren”. Håller på att kompenserar denna slöa vecka genom att köra femmila lör o söndag, tar en vilodag nästa vecka. Efter att sett VV kört med saltbilen så funderande jag lite på cykelval.

Men dubb blev det vilket visade sig vara rätt.


Undra om det är varg som har trippat fram på vägkanten?

Jag är trött på alla svarta kläder till cyklister som vistas på vägen, ibland verkar vi inte synas trots att vi klär oss ”färgglatt”.

Här är mina nya vantar lämpliga ner mot noll ett par timmar. Har hittade dessa hos Swedol. Det är något att ge ”svängtecken” med när jag bojkottar cykelbanorna i Västerås. Tycker att bilisterna ÄR trevligare än de som vistas på cykelbanorna!

Glad, på väg hem!

måndag 5 januari 2009

Nyår

Har varit i stugan över nyår mestadels för att Totte är tokrädd för smällare och raketer. Trots att vi har drogat (överdoserat) ner honom tidigare år så verkar inte öronen kopplas bort. Ett år satt vi i pannrummet på nyårert...., Totte låg där det var smutsigast och bara skakade (läs fruktansvärt) smutsigt, som det blir om man värmer en hus med ved hela året.


Så här ser Totte ut när han är normal!

Hel vecka utan att cykla, har ägnat mig åt lite snöskottning istället. Lutat mig helt och hållet åt att träning också är vila åtminstone kanske en vecka. När vi kom upp den 29 dec så var det -20 när vi åkte efter en vecka så var det -33 inget cykelväder precis.

Det är då allt slutar vara som det brukar, skarvsladden för utomhusbruk går inte att linda ihop utan ser ut som ett metspö. Vad gör man!
Jag satt bara och titta ut över den nästintill den bottenfrusna sjön och försöker komma på hur det kan kännas att åka på en plastcykel sommaren -09, skön mental uppladdning.

Anita gjorde dessa små figurer.


Så här såg det ut på vägen.

Man hade blivit ganska själv på cykel om man cyklat, men säkert blivit en super legend..............