söndag 30 november 2008

Skinkmacka i Kina

Helgen hade planerats ett par dagar tidigare, det blev stugan i Medelpad! Har varit lite småförkyld de sista dagarna så det skulle vara skönt att komma bort. Åkte upp på fredags morgon, starten blev i Bigmollos fotspår via Dragon gate.
Utan att läst hur Johan cyklande för att hitta ”placet” så hade det varit svårt om man inte kör E4:an. Fika på parkeringen med skinkmacka. Det behövdes för plötsligt så var det vinter i ”snedkörningen” över Östervåla och Månkarbo, långsamt gick det till Medhedeby, tack GPS:en för den utflykten. Tänk om det fanns ett alternativ på GPS:en förutom närmaste eller snabbaste vägval, ett mitt emellan ”som jag vill” som skulle vara en kompromiss utan skogsvägar eller motorvägar.

Väl framme i Byberget så kunde man luta sig tillbaka snabbt för julölen kyldes fort, var – 11 när vi kom, natten -13.

Temat för mathållningen var julbord, det som skulle värmas görs i mikron. Så vi åt skinka, Janssonsfrestelse, sill, lax och köttbullar. Även på lördagen serverades denna meny.

På natten kom det rejält med snö så här såg det på Byvägen vid middagstid på söndagen. Här har man rullat lätt utför och slitit uppför på racern.
Vägen hem blev det Hambogrillen i Kilafors som stod för helgens matvariation, hamburgermeny med stripes för mig, Anita åt korv med mos och Totte sin 90 gramare utan bröd!

Inga kommentarer: