lördag 11 april 2009

Race premiär i scooterland

Varit i stugan veckan före påsken. Vägarna runt Ånge skulle vara bara och torra men för säkerhets skull så fick Cresenten följa med. I Byberget är det full scootersäsong runt påsk.

http://www.youtube.com/watch?v=kvguZ45T6rE

Premiären
Första 300 hundra meterna är det ett underlag som passar cykelcross, gegga och vattensjuk grusväg. Väl ute på oljegruset känns cykeln lätt och smidig trots uppförsbacke och lätt motvind. Helt underbart efter att kört på en drygt 15 kg MTB med dubbdäck en hel vinter.

Avverkade dryga milen på oljegruspavén ibland skallrar de slitna skoklossarna i pedalerna av ojämnheterna i vägen sedan ut på 83:an.

Tidernas väg som den också kallas. Farten ökar flera km/tim av det släta underlaget. Denna två timmars tur avverkade jag varje dag och hade höjdskillnad c:a 143 meter ascent c:a 350 meter, stor skillnad mot hemma.

Snöberg
På onsdagen var det annat väder, nederbörd och temperatur runt noll. Nu var det läge att ta skärm/trippel/klumpen Cresenten och ta Snöbergsbacken. Denna cykel är frikostigt byggd med mycket material överallt, är ingen höjdare att för mig.

Men trippel och däckbredd var avgörande men det blev maxpulsträning i tre kilometer.

Men utför när det går över 50 km/tim så känns den stadig som downhill. Denna sväng inklusive Snöbergsbacken blev höjdskillnad c:a 205 meter ascent c:a 455 meter.
Medelpad inte som hemma!
http://ciclismo.sitiasp.it/altimetria/3231/Svezia/salita_Sn%c3%b6berg+-+Springan.aspx

Inga kommentarer: